Weetjes over Frankrijk

Frankrijk is een land die erg populair is als vakantiebestemming, hoe zuidelijker je komt hoe mooier het weer en daarnaast is het toch relatief dichtbij huis waardoor de reis minder lang duurt. Dit land staat bekend om onder andere de stokbroden, de Eifel toren, de arc de triomf en croissants maar toch zijn er nog veel meer leuke weetjes over Frankrijk die jij wellicht niet kende!

De Franse taal

De taal van dit land wordt niet alleen in Frankrijk en België gesproken maar ruim 31 landen hebben Frans als taal. Je kan dus wel zeggen dat deze taal een wereldtaal is.

De Eifeltoren

De Eifeltoren is het meest bekende monument van Frankrijk en is gebouwd tussen 1887 en 1889 met als opdrachtgever Gustave Eifel.

Parkeren in Frankrijk

In Frankrijk is het gebruikelijk dat men niet heel voorzichtig is met het parkeren in de grote steden. Je ziet vaak filmpjes voorbijkomen van auto’s die tijdens het parkeren de voor en achter bumper tegen andere auto’s aan rijden, veel van deze filmpjes zijn afkomstig uit Frankrijk.

Stokbroden

Deze broden worden onwijs veel gegeten in Frankrijk en dat is natuurlijk niet zo vreemd voor een land dat bekend staat om stokbroden. Heerlijke verse barquettes en broden worden dagelijks gehaald bij de bakker. Er gaan jaarlijks meer dan 10 miljard stokbroden door in dit gezellige land.

Kaas en Frankrijk

Ondanks dat Nederland bekend staat om kaas is Frankrijk ook een heus kaasland. Er zijn 1000+ verschillende soorten kaas die gemaakt worden door de Fransen maar een van de bekendste is natuurlijk de brie en de camembert.

Escargots

Als je bij een restaurantje zit en je afvraagt wat escargots zijn, dit zijn slakken. In dit land is het heel gebruikelijk om slakken te eten. De bereiding van deze gebeurt in kruidenboter en dit geeft ook de typerende smaak.

Eten scharrelen

De Fransen zijn erg fanatiek met het bereiden van verse ingrediënten en het zelf zoeken van deze. Je ziet bijvoorbeeld veel vaker mensen langs de kust op zoek naar mosselen en andere zeevruchten en ook in het bos worden veel ingrediënten gezocht voor het bereiden van een lekkere maaltijd.