Weetjes over Spanje

Spanje is een prachtig land met een heerlijk mediterraans klimaat. Dit land staat vooral bekend om zijn mooi helderblauwe stranden, de tapas en het heerlijke weer. Een zonliefhebber kan dan ook op en top genieten rond de zomer in Spanje en wanneer je graag de koude winters wil ontsnappen in Nederland kan je ook terecht een Spanje aangezien de winters daar erg zacht zijn. Maar er zijn ook veel leuke weetjes over dit land namelijk:

  1. In Spanje houden de inwoners in de middag een siësta. Ze gaan dan naar huis om te eten en soms om te dutten. Tijdens een siësta zijn de winkels gesloten.
  2. Spaans is een wereldtaal maar ondanks dat het een wereldtaal is kan je in Spanje 4 varianten van deze taal vinden namelijk het Catalaans, Castiliaans, Baskisch en Galicisch.
  3. Wist je dat de bekendere Costa’s de Costa Brava en Costa del Sol zijn maar er natuurlijk veel meer mooie kustlijnen zijn in Spanje.
  4. De Canarische eilanden vallen officieel ook onder Spanje ondanks dat ze niet vlak naast Spanje gelegen zijn.
  5. Je kan vanaf Spanje met de veerboot naar Marokko.
  6. De natuur in noord Spanje is erg verschillend van de natuur in het zuiden. Dit komt omdat het in het noorden van Spanje veel meer regent en daar kan je nog wel redelijk wat groen tegen komen terwijl je in het zuiden niet veel groen zal vinden.
  7. De kustlijn van Spanje is meer dan 4900 kilometer lang. Je zal dus ook vast een strand tegen komen die je leuk vindt in dit prachtige land.
  8. In Spanje wonen ongeveer 40 miljoen mensen. De meeste mensen wonen net als in Nederland in de grote steden maar natuurlijk heb je ook op het platteland van Spanje inwoners.

Is Spanje niet zonnig genoeg voor jou? Dan is de Dominicaanse Republiek waarschijnlijk wel een optie.