Ontdek Den Bosch op de elektrische fiets: De mooiste fietsroutes in omgeving Den Bosch

De zomervakantie is de ideale tijd om weer met de fiets op pad te gaan. Wanneer je hiervoor kiest is het wel zo fijn om dit met een elektrische fiets te doen. Elektrische fietsen hebben namelijk als voordeel dat ze veel sneller kunnen gaan met een stuk minder inspanning. In Nederland zijn er genoeg mooie fietsroutes te vinden, zo ook in de omgeving Den Bosch. Om je wat inspiratie te geven voor leuke dagjes uit hebben we daarom in deze blog een aantal fietsroutes in de omgeving van Den Bosch op een rijtje gezet. 

Ontdek de oorlogsgeschiedenis van Den Bosch 

Tijdens de Tweede Wereldoorlog heeft Den Bosch, net als de rest van Nederland, veel te verduren gekregen. Dit is hedendaags nog steeds te zien in de stad en omgeving. Met een fietsroute van 63 kilometer bezoek je een aantal van deze bijzondere plekken. Zo fiets je langs Berlicum, waar je kan stoppen om de restanten van Duitse loopgraven te bekijken, en de gedenkplaats Haaren, waar tijdens de oorlog een gevangenis gevestigd was. Daarna fiets je naar Vught waar je het Nationaal Monument Kamp Vught kan bezoeken. Dit is een museum waarin de gebeurtenissen van concentratiekamp Vught herdacht worden. Al met al is dit dus een hele indrukwekkende en leerzame route waar je een hele dag zoet mee zal zijn. 

Fiets langs de Brabantse asperges

Door middel van een fietsroute van 58 kilometer kom je meer te weten over de Brabantse asperges. Deze route kan je het beste tussen april en juli fietsen, omdat dan het aspergeseizoen is. Tijdens deze route fiets je van Den Bosch, naar Sint-Michielsgestel en Haaren. Je komt langs verschillende boerderijwinkels die asperges van eigen grond verkopen. Hier kun je lekkere verse asperges kopen en de boeren vragen voor de beste recepten, zij weten er immers het meeste van! Stop ook vooral bij een van de vele restaurants op de route om daar een rustpauze te nemen, natuurlijk met een lekkere asperge erbij!

Maak kennis met Brabants Design van nu

Al fietsend kom je door middel van deze route van 53 kilometer meer te weten over het Brabantse Design van nu. Je fiets namelijk langs plekken waar het bruist van creativiteit. Zo fiets je langs de roze fabriek van Werkwarenhuis by Social Label in Den Bosch en langs verschillende ateliers winkels in de vestingstad Heusden. In Heusden zijn ook veel monumenten uit de geschiedenis te vinden, zoals het stadhuis, die ook zeker het bezoeken waard zijn. Daarnaast fiets je met deze route ook langs verschillende natuurgebieden zoals de Moerputten en de Loonse en Drunense Duinen. Dit is dus een route waar voor iedereen wel iets bij zit!