Een vakantie naar het zonnige Rhodos-stad

Een vakantie naar één van de Griekse eilanden is onder ons Nederlanders erg populair. Dit is ook niet zo gek, aangezien alle Griekse eilanden beschikken over prachtige natuur, heerlijk eten en een warm klimaat. In deze tekst gaan wij ons verdiepen in het Griekse eiland Rhodos. Een populair uitstapje die gemaakt kan worden, is bijvoorbeeld het bezoeken van Rhodos-Stad. Deze hoofdstad beschikt over de meeste bezienswaardigheden, excursies en activiteiten. Verder zijn ook alle stranden en de prachtige natuur zeker de moeite waard om een bezoek te brengen. In deze blog gaan wij verder in op de bijzonderste bezienswaardigheden die op het eiland te vinden zijn, zodat jij niets achterwege laat bij jouw vakantie.

Ga langs bij Mandraki

Een bezienswaardigheid op Rhodos dat zeker de moeite waard is om een bezoek te brengen, is de haven van de hoofdstad Rhodos Stad. Mandraki is een populaire bestemming onder de toeristen. Het is namelijk een bruisende plek op het eiland en beschikt over veel restaurants en winkels. Bij Mandraki zijn ook drie windmolens, die een belangrijk symbool zijn van het eiland. Deze windmolens stammen uit de middeleeuwen en waren bedoeld om graan mee te malen. De molens zijn misschien niet meer in gebruik, ze zijn nog wel een belangrijk en bijzonder onderdeel van het eiland. De molens geven ook een mooi uitzicht op de stad en op het water.

Lang bij een Middeleeuws kasteel

Een ander Middeleeuwse bezienswaardigheid op het eiland, is het Feraklos kasteel. Dit kasteel ligt bovenop een heuveltop. Het meest bijzondere aan het kasteel is misschien wel de mooie natuur die eromheen ligt. Om het kasteel zijn prachtige heuvels, velden met mooie bloemen en olijfgaarden te vinden. Wandelen door dit gebied is perfect om alle mooie natuur op te kunnen nemen. Voor natuurliefhebbers en fans van historische architectuur is deze bezienswaardigheid niet te vergeten.