Geld overhouden om te reizen, handige tips

Vraag jij jezelf ook af hoe je geld kunt besparen om te gaan reizen? Dit artikel geeft jou allerlei handige tips om te sparen voor jouw reisplannen voor 2023. Dus of je nu familie en vrienden in het buitenland wilt bezoeken, of  naar jouw favoriete vakantiebestemming wilt gaan, je hebt hier absoluut wat geld voor nodig. Lees daarom verder en begin ook snel met het plannen van jouw reis. Want hier zijn diverse geldbesparende tips om jou te helpen deze reisdromen in 2023 waar te maken!

Stel jouw plan op

Een heel duidelijk idee in je hoofd hebben van wat je reisdoel is, dat zal jou perfect helpen bij het plannen van hoe jij geld voor deze reis kunt besparen. Geloof gewoon dat je in 2023 op reis gaat en je zult zien hoe je droom werkelijkheid wordt!

Plan je reis budget

Onderzoek daarna hoeveel het kost om daar te komen en hoeveel geld je ongeveer wekelijks op de bestemming nodig hebt. Houd daarbij rekening met het plaatselijk vervoer, accommodatie, eten plus drinken en vrije tijd uitgaven. Zodra je weet hoeveel geld jij ongeveer nodig hebt. Ontleed dan jouw maandbudget en zie hoe lang het duurt om te sparen. De onderstaande tips helpen je daar zeker verder bij!

Annuleer onnodige abonnementen

Kijk kritisch naar al je maandabonnementen en stel jezelf de volgende vraag. Heb je ze echt nodig? Als je merkt dat je 99% van de tijd naar Netflix kijkt, dan is het misschien tijd om je kabel TV abonnement op te zeggen. Hetzelfde geldt voor de lidmaatschap van een sportschool. Want als je maar één keer in de twee weken traint, dan is het misschien de hoogste tijd om deze te annuleren.

Zoek (online) naar aanbiedingen in shops

Check voordat je de deur uit gaat de websites van de verschillende supermarkten en winkels. Om op deze wijze te zien waar je de beste aanbiedingen kunt vinden. Want het kan zijn dat bepaalde levensmiddelen die je in jouw buurtsuper wilde kopen, bijvoorbeeld veel goedkoper elders te verkrijgen zijn. En je zou zo ook kunnen ontdekken dat de winkel waar jij je nieuwe kleding wilde kopen de volgende week uitverkoop heeft. Door je eigen warenonderzoek te doen, kun je echt veel geld voor reizen opsparen.

Koop de huismerken

Je hoeft echt niet de hoofdprijs voor merkproducten te betalen. Want je betaalt soms veel extra geld om een bekend label te hebben. Natuurlijk wil jij wel goederen van een goede kwaliteit in huis halen. Maar de generieke producten of huismerken zijn vaak net zo goed als hun tegenhangers van een A-merk.

En als je toch in de supermarkt aan het shoppen bent, houd je dan aan de boodschappenlijst en geef niet aan verleidingen toe. Door wekelijks één grote boodschappen trip te doen, koop je ook minder snel de dingen die je niet nodig hebt.

Doe doe-het-zelf klusjes

Kijk of je zelf dingen kunt maken of repareren, in plaats van nieuwe spullen te kopen. Zoek op het internet naar video tutorials en leer jezelf wat nieuwe doe-het-zelf vaardigheden aan. Is de trap van jou oud en versleten? Denk dan aan een betaalbare traprenovatie met HomingXL, waarbij je heel handig overzettreden kunt gebruiken om je trap er weer als nieuw uit te laten zien. Of ben jij jouw oude keukentafel beu? Misschien kun je deze dan goedkoop in een bijzondere kleur schilderen.

Bespaar op de energierekening

Een ander ding om te onderzoeken is hoe jij op jouw energierekening kunt besparen. Soms kan het wisselen van leverancier je geld besparen als je huidige contract afloopt. Maar je moet ook zeker leren hoe je op gas, elektriciteit en water kunt besparen. Zo geef je immers minder geld uit en ben jij ook duurzamer. Sommige smart home gadgets, zoals een slimme thermostaat, kunnen jou al veel geld uitsparen.

Leen geen geld maar budgetteer

Uiteindelijk is het zo dat bij het sparen van geld voor reizen, het erg belangrijk is om te weten waar jij jouw geld aan uitgeeft. De allerbelangrijkste vuistregel voor reizen is om nooit met geleend geld te reizen. Let in plaats daarvan, bij het budgetteren voor reizen, op waar jouw geld naartoe gaat.

Ga er eens goed voor zitten en begin zo met het maken van een lijst van waar jij iedere maand weer elke eurocent aan uitgeeft. En bekijk dan hoe je met de bovenstaande tips geld kunt besparen. We wensen jou alvast een fijne vakantiereis toe als dit jou goed af gaat!