Zzp’er en elektrische auto leasen? Dit moet je weten!

Ben jij een zelfstandige ondernemer zonder personeel in dienst en wil jij een elektrische auto leasen? Je bent niet de enige! Het leasen van een elektrische auto is razend populair, niet alleen onder particulieren of voor grote bedrijven, maar ook als zzp’er. Waarom? Dat is eigenlijk heel simpel: het kent enorm veel voordelen of vrijwel elk gebied, zowel financieel als alle andere zaken. Niet voor niets zie je steeds meer elektrische bedrijfswagen rijden, ook voor zzp’ers. Als je dit 10 jaar geleden had gezegd tegen iemand, dan is de kans groot dat ze je voor gek zouden verklaren, maar vandaag is het toch echt zo. Het elektrisch rijden is helemaal hot en gaat de toekomst worden, vooral als het aan de overheid ligt. Rij je namelijk elektrisch? Dan kun je profiteren van veel subsidies en privileges. Als zzp’er is het dus extra interessant om de overstap te maken naar elektrisch rijden!

Wat is een zzp’er?

Dit artikel hebben we geschreven voor zzp’ers, maar wat is een zzp’er eigenlijk ook al weer? Een zzp’er is een zelfstandige ondernemer die geen personeel in dienst heeft. De term zzp staat dan ook voor zelfstandige zonder personeel. Als we kijken naar de overheid dan hebben zij enkele voorwaarden aan het zijn van een zzp’er gekoppeld. Voldoe je aan deze voorwaarden? Dan kun je je zelf een zzp’er noemen. In andere woorden kun je een zzp’er ook zien als zelfstandig ondernemer of freelancer.

Wat is leasen en elektrisch leasen?

En wat is dan elektrisch rijden en elektrisch leasen van bijvoorbeeld een Renault Megane E-tech? Goede vraag! Al hoe wel we allemaal wel eens van de term elektrisch rijden en leasen hebben gehoord, weet de gemiddelde mens nog niet erg veel af van beide onderwerpen. Natuurlijk weten we dat elektrisch rijden op basis van een elektro motor is en leasen hetzelfde als huren is, maar valt er nog meer achter? Neem contact op met de specialisten van Mobility Service.

Wat zijn de kosten van het elektrisch auto leasen als zzp’er

En wat zijn eigenlijk de kosten voor het rijden van een elektrische auto als zzp’er? Wanneer je een zelfstandige zonder personeel bent, is het goed om na te denken of een elektrische auto wat voor jouw kleine onderneming is. De kosten zijn in dat geval heel belangrijk. Zorg daarom dat je alles goed op orde hebt, zodat je kunt kijken of het leasen van een elektrische auto haalbaar is voor jouw organisatie of niet. Bij het leasen van een elektrische auto betaal je minder bijtelling dan een benzine-auto. Je betaalt namelijk 4% in plaats van 22%. 

Elektrische auto leasen? Bekijk de website van Mobility Service

Wil je een elektrische auto leasen? Een elektrische auto leasen doe je bij Mobility Service. Bekijk nu de website en laat je verassen door de scherpe prijzen en het brede aanbod.