Op stap in eigen land in de provincie Drenthe

op stap in drenthe

De provincie Drenthe heeft veel te bieden als het op natuur aankomt. Deze provincie is namelijk het dunst bevolkt vergeleken met andere Nederlandse provincies. Daarnaast zijn er ook nog aardig veel natuurgebieden en bossen, waardoor het een hele groene provincie is. Waardoor het een enorm populaire plek is om eens een weekendje te genieten van de natuur.

Populaire bezienswaardigheden in Drenthe

Er zijn tal van prachtige fietsroutes welke door Drenthe heen lopen, waardoor het erg lastig is om nu te zeggen welke route het mooiste is. Als je een route van een kilometer of dertig uitzoekt, dan zul je zo i zo prachtige dorpen en bossen aan doen. Simpelweg omdat deze veel aanwezig zijn in Drenthe.

Nationale parken

In Drenthe zijn meerdere nationale parken te vinden, welke bekend staan om het prachtige groen en de wilde dieren die er leven. Het Nationaal Park Dwingelderveld is zo’n park, waar je uitstekend kun genieten van een prachtige natuur. Het is dan ook zeker aan te raden om een nationaal park te vereren met een bezoekje wanneer je in Drenthe bent. Al is het maar voor een wandeling van een uurtje. Naast het Nationaal Park Dwingelderveld is het Nationaal Park Drents-Fries Wold zeker ook de moeite waard om eens te bezoeken.

Esdorpen in Drenthe

Esdorpen zijn pittoreske dorpjes met prachtige karakteristieke boerderijen, welke omheind zijn met akkers. Deze vaak monumentale dorpjes zijn veel te vinden in Drenthe, maar er ze zijn stuk voor stuk prachtig. Om toch een aantal tips te geven zou je Oud Aalden eens kunnen bezoeken of De brink van Dwingeloo.

Bekende bezienswaardigheden in Drenthe

Uiteraard zijn de verschillende hunebedden in Drenthe razend populair bij toeristen, waarbij het hunebedcentrum in Borger vaak bezocht wordt. Maar ook het gevangenismuseum in Veenhuizen is zeker interessant om eens te bezoeken. Daarnaast is het i het monumentendorp Orvelte met mooi weer vaak redelijk druk met toeristen, gewoonweg omdat het dorpje zo sfeervol is en er regelmatig iets te beleven valt.